10 tips om af te vallen ZONDER hongergevoel!

We willen allemaal wel wat afvallen, maar niemand wilt de hele dag rondlopen met een hongergevoel, hieronder 10 van onze tips!

1. Eet genoeg eiwitrijke voeding: Toevoegen van meer eiwit aan je voedingspatroon kan het vol gevoel vergroten waardoor je geneigd bent minder te eten gedurende de dag. 

2. Kies vezelrijke voeding: Vezelrijke voeding verlaagt de snelheid waarmee de maag wordt geleegd en zorgt dus ook voor een langer vol gevoel. Voldoende vezels komt neer op zo’n 30 tot 40 gram per dag. Deze zitten met name in volkoren producten zoals volkorenbrood en zilvervliesrijst, maar ook in groente en fruit. Je kunt ook extra zemelen in de vorm van lijnzaad of chia zaad toevoegen aan je kwark of havermout.

3. Wacht niet te lang tussen eetmomenten: We raden om 5 a 6 eetmomenten per dag in te plannen. Probeer niet meer dan 4 uur tussen eetmomenten te wachten. Want je herkent het waarschijnlijk wel; om 16:00 uur giga honger hebben en continue snacken en snaaien tot de warme maaltijd op tafel staat!

4. Vul jezelf met water: Water drinken kan het hongergevoel vóór de maaltijd verminderen waardoor je minder calorieën zult eten. Water drinken kan ook het gevoel van volheid gedurende de dag vergroten waardoor je minder snel geneigd bent te gaan snacken en snaaien. Zet een kan met water op je bureau om continue eraan herinnerd te worden om voldoende te drinken.

5. Neem liever vast i.p.v. vloeibaar voedsel: Vast voedsel geeft een voller gevoel dan vloeibaar voedsel. Denk maar aan een smoothie: in een paar slokken heb je het op. Als je daarentegen 2 sinaasappels, een banaan en een hand aardbeien moet eten zit je veel sneller vol. Eet dus liever je maaltijden dan dat je het drinkt.

6. Aandachtig (mindful) eten: Snel eten of afgeleid zijn tijdens het eten kan er ervoor zorgen dat het moeilijker wordt voor je hersenen om de signalen te herkennen dat er eten naar binnen komt. Hierdoor krijg je te laat het signaal van je hersenen door dat je vol zit. Los dit probleem op door afleidingen uit de weg te gaan en je aandacht te richten op het voedsel dat voor je staat. Dus telefoon weg en tv uit, lekker genieten van je maaltijd.

7. Eet van kleinere borden: Kleinere borden of kommen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust je porties verkleint. Dit helpt je om minder te eten zonder het gevoel te hebben dat je iets te kort komt.

8. Zorg voor genoeg slaap: Genoeg slaap kan ook je honger helpen verminderen. Gemiddeld heb je zo’n 6 tot 8 uur slaap nodig. Als je daaronder zit, kan dit ervoor zorgen dat je moe bent gedurende de dag en je eetlust hebt omdat je extra energie probeert te halen uit je voeding.

9. Beperk stress: Het is bekend dat een overmaat aan stress zorgt voor een toename van het hormoon cortisol. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer trek krijgt in eten en daardoor meer honger hebt dan normaal. Ook de welbekende ‘ik heb het verdiend’ gedachte komt dan snel naar boven.

10. Drink TeaTox: Onze laatste tip is om dagelijks in de ochtend 1 glas TeaTox detox thee te drinken. 1 kopje TeaTox™ Detox thee bij het ontbijt zorgt voor 24 uur effectieve stimulering van het verbrandingsproces en detoxed het lichaam van gifstoffen. Je zult binnen enkele dagen merken dat je geen opgeblazen gevoel meer hebt en binnen 28 dagen zal je de nodig kilo's afvallen. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd